Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Programma

Dit was het programma van de Afrikadag 2023, georganiseerd door FMS en FEPS! Het was een dag vol met inspirerende debatten, discussies, workshops, lezingen, gesprekken, en cultuur. Het programma voor 2024 zal hier binnenkort worden gepubliceerd. 

Avondprogramma (20:00-22:00)

< Tickets

Livemuziek van Kay Slice

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 503 plaatsen vrij

Sluit de Afrikadag dansend af op de muziek van “hiphopkid with a Ghana soul” Kay Slice. Er is geen eenvoudige manier om zijn sound te beschrijven. Moeiteloos rijgt Kay verschillende genres aan elkaar, zoals hiphop, afrobeat en soul – alles natuurlijk boordevol Ghanese groove.

Film: Women Hold Up The Sky

Organisatie:iAfrica Film Festival

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 76 plaatsen vrij

Deze film vertelt het verhaal van vrouwelijke activisten in Zuid-Afrika, Oeganda en de Democratische Republiek Congo (DRC) die zijn getroffen door mijnbouw en andere vormen van grootschalige winningsindustrie. Ze zijn verwikkeld in verzet en voeren een actieve strijd om de controle over hun land, hun rechten, hun lichaam en hun leven terug te krijgen. Deze documentaire reist tussen deze drie landen en toont de ervaringen en het activisme van vrouwen in drie Afrikaanse landen, maar vertelt een veel groter verhaal over de voortdurende exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en de marginalisatie van arme gemeenschappen, met name vrouwen.

Praktische informatie

Afrikadag 2023 vindt plaats op zaterdag 18 november vanaf 10:00 uur in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam. De bereikbaarheid van Pakhuis de Zwijger is goed. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station, of bereikbaar met de auto, bus en tram.

Pakhuis de Zwijger is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Er zijn in het hele pand voorzieningen voor toegankelijkheid. Zo zijn alle kamers toegankelijk via de lift en is er een aangepast toilet op de tweede verdieping. Heb je nog iets van ons nodig om een fijne ervaring te hebben op dit evenement? Neem gerust contact met ons op via info@afrikadag.nl. . 

25.09.23