Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Oproep van Partos: praat mee over de nieuwe Afrikastrategie!

Bezoekers van de Afrikadag kan het bijna niet ontgaan zijn: het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt momenteel aan een Afrikastrategie. Velen van jullie mengden zich in de discussie over deze strategie, zo ook politici van de PvdA, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren in het woordvoerdersdebat (zie foto hierboven). Het is belangrijk dat het ministerie jullie inzichten ook daadwerkelijk meeneemt in het schrijfproces.

Met die insteek organiseert Partos (de brancheorganisatie voor ontwikkelingssamenwerking) samen met haar lid-organisaties en andere stakeholders in juni een aantal thematische inputsessies. Het doel: samen aanbevelingen opstellen voor de Afrikastrategie. Graag nodigen we de Afrikaanse diaspora, het maatschappelijk middenveld en iedereen met affiniteit voor Afrika uit. Jullie input is namelijk van onschatbare waarde voor een effectieve Afrikastrategie.

De komende weken vindt er twee keer per week een online sessie plaats. Qua thematiek variƫren de bijeenkomsten van klimaatrechtvaardigheid tot gendergelijkheid en digitalisering in Afrika. Wil jij jouw kennis over Afrika delen en bijdragen aan de aanbevelingen voor de Afrikastrategie? Meld je dan aan op de website van Partos. We zijn namelijk razend benieuwd naar jullie inzichten!

31.05.22