Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Koop nu je tickets voor Afrikadag 2023!

Zaterdag 18 november is de jaarlijkse Afrikadag terug! Al 25 jaar is dit hét event over Afrika in Nederland. Een dag vol workshops, debatten, lezingen, literatuur, films, muziek, een modeshow, en nog veel meer! Bestel nu je kaarten!

Dit jaar staat er één thema centraal op de Afrikadag: klimaatrechtvaardigheid. Overal ter wereld worstelen mensen met klimaatverandering, de grootste uitdaging van onze tijd. Maar nergens is de uitdaging zo groot als in Afrikaanse landen, terwijl zij geen grote veroorzaker zijn. Een brede beweging eist daarom rechtvaardig klimaatbeleid.

Op 18 november gaat het daarover in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Met een discussie over olievervuiling in de Nigerdelta, een verkiezingsdebat tussen kandidaten voor de aanstormende Tweede Kamerverkiezingen, een gesprek tussen Nederlandse en Afrikaanse vakbonden, speeches van klimaatactivisten, literatuurprogramma’s door Boekhandel Athenaeum en stichting El Hizjra, en nog veel meer.

Met klimaatactiviste Hilda Flavia Nakabuye van Fridays for Future Uganda, schrijver en journalist Babah Tarawally, Europarlementariër Mohammed Chahim, oud-minister Jan Pronk, en vele anderen.

Ben jij erbij? Koop nu je tickets! Ga naar www.afrikadag.nl/tickets

14.10.23